8
 Αυγ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΓΡΥΠΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΚΟΙΜΗΣΕΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ  Ι. ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 

Καθίσταται γνωστό στους ευσεβείς χριστιανούς ότι την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, ώρα 8:30 μ.μ.Προεόρτιος ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

 

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, ώρα 7:00 μ.μ.Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, θείου κηρύγματος και στη συνέχεια Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη – Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως.

 

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018, ώρα 7:00 π.μ.Όρθρος και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη – Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως.

 

 

Β. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 

Γίνεται γνωστό ότι την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα), στην περιοχή «Σουβάλα», σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 

Παρασκευή 10 Αυγούστου, ώρα 8:30 μ.μ.ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, εν όψει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

Τρίτη 14 Αυγούστου, ώρα 7:30 μ.μ.Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου – Αρχιερατικού Επιτρόπου Χαλκίδος.

 

Τετάρτη 15 Αυγούστου, ώρα 7:00 π.μ.Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα – Γραμματέως της Ι. Μητροπόλεως.

 

Κατά τις ημέρες της πανηγύρεως (14 και 15 Αυγούστου), στον αύλειο χώρο του Ι. Παρεκκλησίου, θα πραγματοποιηθεί δωροέκθεση (μπαζάρ) από τις κυρίες της Ενορίας, για την ενίσχυση του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου.

 

 

Γ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 

Γίνεται γνωστό ότι την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 πανηγυρίζει την δεύτερη ετήσια πανήγυρή του, το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας των Βλαχερνών (περιοχή «Φοίνικες» Χαλκίδος), σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018, ώρα 9:00 μ.μ.ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, εν όψει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη – Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου.

 

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, ώρα 7:30 μ.μ.Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, προεξάρχοντος του Αρχιμ  Χριστοδούλου Μάνια. 

 

Τετάρτη 15 Αυγούστου, ώρα 7:00 π.μ.Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιακώβου Φραγκιαδάκη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα διανεμηθεί ευλογημένο φαγητό – πανηγύρι προς τους πιστούς.

 

 

Δ. ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 

Από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων ανακοινώνεται ότι, χάριτι Θεού, θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, για την μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, την ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018, από τους Πατέρες της Ιεράς Μονής, κατά την διάρκεια της οποίας θα ψαλλούν και τα Ιερά Εγκώμια, ενώπιον του ανθοστόλιστου ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ.

 

Ώρα ενάρξεως: 8.30 μ.μ.

Πέρας Θείας Λειτουργίας: 12.30 π.μ.

 

Στην Ιερά Αγρυπνία θα ψάλει η Χορωδία μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, υπό την διεύθυνση του κ. Στυλιανού Μπενή.

 

Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν την Χάρη και την ευλογία του Τριαδικού Θεού, δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

 

Ε. ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 

Την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018 και ώρα 8:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, θα τελεσθεί προεόρτια Ιερά Αγρυπνία ενόψει της επικείμενης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά την διάρκεια της οποίας θα ψαλλούν τα Εγκώμια έμπροσθεν του Ιερού Επιταφίου.

 

 

ΣΤ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

Γίνεται γνωστό ότι, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής του Ορφανοτροφείου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στην Έξω Παναγίτσα, θα τελεσθεί ΠΡΟΕΟΡΤΙΟΣ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, για την μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, την ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018, κατά την διάρκεια της οποίας θα ψαλλούν και τα Ιερά Εγκώμια, ενώπιον του ανθοστόλιστου ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ.

 

Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν την Χάρη και την ευλογία του Τριαδικού Θεού, δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

 

Ζ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΓΥΜΝΟΥ ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ

 

Η πανήγυρη θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 

Τρίτη 14 Αυγούστου, ώρα 7:30 μ.μ.Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη – Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως.

 

Τετάρτη 15 Αυγούστου, ώρα 7:00 π.μ.Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία. 

 

 

Η. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΑΛΙΟΥΡΑ

Πανηγυρίζει το Ιερό Εξωκκλήσιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πάλιουρα (πλησίον της Ι. Μονής Παναγίας Μυρτιδιώτισσας), σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 

Τρίτη 14 Αυγούστου, ώρα 8:00 μ.μ.Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεοφύτου Χασάν. 

 

Τετάρτη 15 Αυγούστου, ώρα 7:30 π.μ.Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Ιερομ. Αθανασίου Φουρκή.