6
 Ιαν 
ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

 

Με λαμπρότητα και με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, εορτάστηκε η  Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Πόλη της Ερέτριας, στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Νικολάου, με την τέλεση του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία προεξήρχε ο εορτάζον την ονομαστική του εορτή, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Θεοφάνης Παπαγεωργίου.

 

Συμμετείχαν πολλοί πιστοί, με προεξάρχουσες τις Αρχές της Πολιτείας, του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, της Δημάρχου Ερέτριας Αμφιτρίτης Αλημπατέ, των Δημοτικων Συμβούλων, των εκπροσώπων του Λιμενικού Σωματος, της Ελληνικης Αστυνομίας κ.ά.

 

Μετά την Θεία Λειτουργία, πορευομένων των πιστών εν Λιτανευτική Πομπή, άπντες μετέβησαν στον Λιμένα της Ερέτριας, όπου με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, ετελέσθη ο Μέγας Αγιασμός των Υδάτων, στον οποίον προσήλθαν και οι Ενορίτες του Ι. Ναού Παναγίας της Παραβουνιώτισσας, προεξάρχοντος του Εφημέριου Οικονόμου Χαραλάμπους Ραμαντανάκη, αλλά και πλήθος πιστών, επισκεπτών από άλλα μέρη, που κατέκλυσαν τον Λιμένα και συμμετείχαν στον Αγιασμό των Υδάτων.

 

Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε ο Ιωάννης Σταματάκος, ο οποίος έλαβε ένα επιστήθιο Χρυσό Σταυρό, ως ευλογία εκ της Ενορίας του Αγίου Νικολάου.

 

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες:Δημήτριος Πετρογιάννης