11
 Απρ 
Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ

Με Αναστάσιμη Λαμπρότητα  και εν όψει της Χαρμόσυνης Περιόδου του Πάσχα,  την Τρίτη της Διακαινήσιμου, εορτάστηκε η Μνήμη των Νεοφανών Μαρτύρων, Ραφαήλ, Νικολάου, και Ειρήνης,  στον Πανηγυρίζοντα Ιερό, Ναό των Αγίων, στην Μαγούλα Ερετρίας,  πού αποτελεί, Ενοριακό Παρεκλήσιο, Ευαγγελιστρίας Αμαρύνθου.
 
 
Αφ’ εσπέρας, ετελέσθηκε, ο Μέγας Εόρτιος Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας,  και η Λιτανεία της Εικόνας,  με Προεξάρχοντα, τον εξ Αμαρύνθου Αρχιμ Παύλο Μπαραμπούτη, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλιθέας, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Εφημέριου Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας, Σακελλάριου Δημητρίου Αργύρη, και του Πρεσβυτερου Ιωάννου Μπαραμπούτη, Εφημέριου Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου, παρούσια της Δημάρχου Ερέτριας -Αμαρυνθίων Αμφιτρίτης Αλημπατε, και πλήθους πιστών.
 
 
Την δέ κυριώνυμον ημέρα  αρχομένου του Όρθρου της Αρτοκλασίας   και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία  κατα την οποίαν προσήλθαν πλήθους πιστών  να λάβουν την χάρη των Αγίων   μεταλαμβάνοντας των Αχράντων Μυστηρίων  Προεξάρχοντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμ Παύλου Μπαραμπούτη οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, και του Εφημέριου, της Ευαγγελιστρίας Αμαρύνθου Πρεσβυτέρου Ιωάννου Μπαραμπούτη.
 
 
Τέλος προς όλους τους πιστούς διανεμήθει ευλογημένο φαγητό. Αξιοσημείωτο, ότι στο Αναλόγιο έψαλαν ο Μουσικολογιώτατος, Πρωτοψάλτης Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου, κύριος Θεόδωρος Κοκκορίκος, με τον Πρωτοψάλτη Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ψάχνων κύριο Δημήτριο Πριόνα και τον Λαμπαδάριο Ιερού Ναού, Αγίου Νικολάου Ερέτριας, Δημήτριο Πετρογιάννη.
 
Ανταπόκριση-Φωτογραφίες:  Δημήτρης Πετρογιάννης