7
 Ιουλ 
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΛΑΚΩΝΤΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 7 Ιουλίου 2018 η Εορτή του Πνευματικού Κέντρου της Παναγίας Ελεούσας Μαλακώντα, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, με την μεγάλη συμμετοχή των πιστών και το πλούσιο πρόγραμμα που ετοίμασαν τα παιδιά του Πνευματικού Κέντρου με την πνευματική καθοδήγηση και επιμέλεια του Εφημέριου της Ενορίας Αρχιμ Θεαγένους Κόλλια, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των Κατηχητριών, του Δασκάλου του Χορευτικού, καταφέρνοντας να δημιουργήσουν μία υπέροχη βραδιά.

 

Την έναρξη της εορτής προλόγισε ο Εφημέριος π. Θεαγενης, παρουσιάζοντας τον ομιλητή κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή Θεολογίας του Πανεπιστήμιου των Αθηνών.

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, με μία μεστή νοημάτων ομιλία, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως το κοινό της Εκδηλώσεως, αφού πραγματεύθηκε το θέμα «Ο ρόλος της Ορθοδοξίας στο σύγχεονο κόσμο», μιλώντας για την Ορθόδοξη Πίστη και την σύνδεσή της με την ζωή των ανθρώπων.

 

Εν συνεχεία παρουσιάστηκαν τραγούδια από την Χορωδία του Πνμευματικού Κέντρου, υπό την διεύθυνση του κ. Ελευθερίου Πνευματικού και Παραδοσιακοί Χοροί από τα χορευτικά τμήματα της Ενορίας, υπό την καθοδήγηση του διδασκάλου τους κ. Θεοδώρου Γιαννακάρα.

 

Στο κλείσιμο της Εορτής, ο εκπρόσωπος του απουσιάζοντος στη Σκιάθο Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, Αρχιμ. Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Ποιμενάρχου μας, επαινώντας ταυτόχρονα τον π. Θεαγένη για το θεάρεστο έργο που επιτελεί στην ενορία και εν συνεχεία, με την μελωδική του φωνή, τραγούδησε το ωραίο παραδοσιακό τραγούδι «Καλώς Ανταμωθήκαμε», που κατέπληξε όλους τους συμμετέχοντες και γι' αυτό έλαβε θερμό χειροκρότημα.

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακή μουσική, δωρεάν φαγητό και κρασί γιά όλους.

 

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης