13
 Φεβ 
Η ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

Την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία είχε η Αλόννησος να φιλοξενήσει την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γοργοεπηκόου από την ομώνυμη Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών Ευβοίας κατά το διήμερο 11 - 12 Φεβρουαρίου 2019.

 

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, το απόγευμα, αφίχθησαν στην Αλόννησο οι π. Δαμασκηνός Μάκρας ιεροκήρυκας Βορείου Ευβοίας, π. Αλέξιος Παπασταμούλος από τη Γλώσσα Σκοπέλου και π. Τίτος Γερονικολός από τον Πύργο Ευβοίας, τους οποίους υποδέχθηκε ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου π. Λουκάς Σταμέλος.

 

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνος στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, όπου και τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός στον οποίον προσήλθαν πλήθος ευλαβών πιστών της Αλοννήσου προκειμένου να προσκυνήσουν το ιερό αυτό κειμήλιο. Τελέστηκε δε και το μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως από τους επισκέπτες πατέρες.

 

Την επομένη, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, τελέστηκε το πρωί πανηγυρικός όρθρος και θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των π. Τίτου και π. Λουκά, ψάλλοντος του π. Αλεξίου και κηρύττοντος του π. Δαμασκηνού ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό και τη θαυματουργία της ιεράς Εικόνος ενώ στο τέλος δώρησε στον Ιερό Ναό μία εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο π. Τίτος συνεχάρη τους πιστούς για την αγάπη και την ευλάβειά τους ενώ ο π. Λουκάς ευχαρίστησε τους πατέρες για την ιδαίτερη αυτή ευλογία και δώρησε εκ μέρους των επισκεπτών πατέρων μια ευλογία στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου κ. Παναγιώτη Τσουκανά. Η περιοδεία στην Αλόννησο έκλεισε με την επίσκεψη των πατέρων και της θαυματουργού Εικόνος στον πολιό π. Γρηγόριο Τσάμαρη, πρώην εφημεριο Αλοννήσου ο οποίος τους υποδέχθηκε με πολύ χαρά και συγκίνηση.

 

Το μεσημέρι της ιδίας μέρας ανεχώρησε η ιερά Εικόνα μετά των πατέρων για τη νήσο της Σκοπέλου προκειμένου να απολαύσει και το γειτονικό νησί την ευλογία της Μητέρας του Κυρίου μας, αφήνοντας στην Αλόννησο τη χαρά και το δροσισμό της Θείας Χάριτος της Υπεραγίας Θεοτόκου.