17
 Ιουν 
ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΠΟΥΔΙΩΤΙΣΣΑ ΣΕΤΤΑΣ

Με λαμπρότητα πανηγύρισε, την Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή 17 Ιουνίου 2019 ο γραφικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος - Αμπουδιώτισσας στην ορεινή Σέττα του Δήμου Ερετρίας, όπου και τελέσθηκε αφ' εσπέρας ο πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής με την συμμετοχή των ευσεβών πιστών.

 

Την δε κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στην οποία και προεξήρχε ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος με συλλειτουργούς τον Σακελλάριο Κωνσταντίνο Κιούση-Εφημέριο Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Καλλιθέας και τον Σακελλάριο Δημήτριο Αργύρη-τοποτηρητή της Ενορίας Σέττας και Εφημέριο του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Άνω Βάθειας, καθώς και την συμμετοχή πολλών πιστών που συνέρευσαν απο πολλά μέρη της Εύβοιας, ώστε να τιμήσουν την λαμπρή Δεσποτική Εορτή, μεταξύ των οποίων ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Σέττας κ. Γεώργιος Κοκκάλας.

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Τιμόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στα τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος, αλλά και στην σημασία της Εορτής της τρισυποστάτου Θεότητος.

 

Τα αναλόγιο διηκόνησαν ο Ιεροψάλτης Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης με το Ιεροψάλτη Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας κ. Σταμάτιο Κοκκάλα.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης.