6
 Σεπ 
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΕΝ ΧΩΝΑΙΣ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Mε λαμπρότητα και σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας, παρουσία πολλών ευλαβών προσκυνητών, εορτάστηκε και φέτος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος η ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

 

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 , στον εόρτιο  Πανηγυρικό Εσπερινό, προεξήρχε ο ΑρχιμΙωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυξ,  παρουσία του Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού και των Ιερέων της Ενορίας Αρχιμ. Ιωάννου Θεοδωρακόπουλου, Ιερομ. Γρηγορίου Κλεούδη, Πρεσβ. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση και του Διακ. Ευγενίου Τσάλλα.

 

Ο Αρχιμ. Ιωάννης Κραμούζης ομίλησε επίκαιρα και εμπνευσμένα προς το πουάνθρωπο εκκλησίασμα, ενώ Τους ύμνους της ακολουθίας και της λιτανείας απέδωσαν κατανυκτικά χοροί καλλικέλαδων Ιεροψαλτών της πόλεως μας.

 

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε χοροστάσι με παραδοσιακά τραγούδια στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού υπέρ της ενισχύσεως του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου.

 

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Ιεροκήρυξ, ΑρχιμΙωάννης Καραμούζης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, με συλλειτουργούς τον Προϊστάμενο της Ενορίας, Αρχιμ. Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο, τον Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Μπάντρα-Στρατιωτικό Ιερέα, τον Ιερομ. Γρηγόριο Κλεούδη και τον Πρεσβ. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση.