28
 Ιουν 
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΙΣΤΡΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ

Την  Κυριακή  28  Ιουνίου  2020  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος  μετέβη στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στον Μίστρο Διρφύων, όπου χοροστάτησε στον Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Εφημέριο της Ενορίας, Πρεσβ. Δημήτριο Κορόζη και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα.

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, αναπτύσσοντας τα μηνύματα ζωής, που πηγάζουν απο την Ευαγγελική περικοπή της σημερινής Κυριακής (Μτθ. 6, 22-33).

 

Το «παρών» έδωσαν οι πιστοί κάτοικοι της Ενορίας, με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος Διρφύων κ. Πέτρος Κορώνης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μίστρου κ. Ηρακλής Τσώκος.

 

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας καλωσόρισαν με ενθουσιασμό τον ποιμενάρχη τους και του πρόσφεραν δώρα και ανθοδέσμη, που τα ίδια τα παιδία είχαν ετοιμάσει. Και ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος, ευχαρίστησε εγκάρδια τα παιδιά και επεσήμαμε, με αυτή την ευκαιρία, ότι η Κατήχηση και το υπέρ των Νέων έργο της Εκκλησίας δεν προϋπολογίζει στην αρίθμηση, ούτε ποντάρει στο πλήθος, αλλά γίνεται με κύριο στόχο να μαθαίνουν οι γενεές των Xριστιανών ότι δεν πλαστήκαμε για την γη, αλλά για να κερδίσουμε τον ουρανό.

 

Επίσης το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ψαχνών, κ. Ιωάννης  Τεβεκέλης, με τη συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης.