ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος λειτουργούν από το 2000, σε παραλιακή έκταση 45 στρεμμάτων, στην περιοχή  «Ταξιάρχης Ηλίων» -μεταξύ των Ροβιών και των Λουτρών Αιδηψού- της Βορείου Ευβοίας, την οποία δώρισε στην Ιερά Μητρόπολη η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων. 

Μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει περισσότερα από 17.000 παιδιά της Μητροπολιτικής μας περιφερείας, παιδιά με ειδικές δυνατότητες, νέους σε προσπάθεια απεξάρτησης από τα Ναρκωτικά, ενώ «σταθμός» στη λειτουργία της, υπήρξε η φιλοξενία του Φεστιβάλ Ορθοδόξων Νεολαιών, το οποίο διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησία της Ελλάδος και φιλοξένησε 200 νέους από ολόκληρο τον κόσμο.

Στο σχεδιασμό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου είναι η λειτουργία της Κατασκήνωσης όλο το χρόνο και η φιλοξενία σε αυτήν Χειμερινών Συνάξεων, Συνεδρίων κτλ.

Οι Κατασκηνώσεις παρέχουν στα παιδιά και τους νέους μας την ποιοτική ψυχαγωγία, την θρησκευτική αγωγή και την φιλοπατρία, οι οποίες αποτελούν ζητούμενα για την οικογένεια, αλλά και πολλούς θεσμούς, που επωμίζονται την διάπλαση των νέων μας.