2022-02-08

ΕΞΕΔΟΘΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΕΥΒΟΪΚΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟ «ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΙΚΕΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ»

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας τhς Ελλάδος εξέδωσε το νέο πόνημα αγιολογίας του εκ Χαλκίδος καταγομένου Γενικού Διευθυντού της, Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου.

 

Το έργο προλογίζουν οι Ποιμενάρχες της Εύβοιας, Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, οι οποίοι υπογραμμίζουν τη θεολογική και την ποιμαντική του σημασία για τους πιστούς και τη ζωή της Εκκλησίας γενικότερα.

 

Στο οποσθόφυλλο του βιβλίου σημειώνεται μέ έμφαση από τόν συγγραφέα, «Στην παλαίστρα της ζωής η αγιότητα δεν πρέπει να αποτελεί ένα λησμονημένο όραμα, αλλά τον σκοπό της όλης βιοτής μας με στέρεη βάση και με φωτεινούς οδοδείκτες το ηρωϊκό παράδειγμα των Αγίων μας.

 

Το Συναξάρι ενός Αγίου είναι μία κίνηση της Εκκλησίας προσλήψεως και εγκεντρισμού των λαών στο χριστολογικό της σώμα. Είναι μια πράξη φιλανθρωπίας και αγάπης. Η Εκκλησία καλείται να προσφέρει και πάλι σήμερα στον κόσμο τους Μάρτυρές της και τους Αγίους της, γιατί μόνο επάνω στους βωμούς και στα θυσιαστήρια οικοδομείται μια αληθινή σχέση Εκκλησίας και κόσμου, μια σχέση που να σώζει τον κόσμο και να καθιστά δυνατή την είσοδο της Βασιλείας του Θεού επί της γης.

 

Οι Άγιοι μάς καλούν να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους μέσα στις συνθήκες που ο καθένας μας ζει. Οφείλουμε με έμφαση να ομολογήσουμε: η αγιότητα δεν είναι ένας κανόνας, ένα ιδανικό, έστω για ορισμένους μόνο. Είναι κλήση προς όλους μας. Ισχύει για όλους μας».

 

Με πολλή χαρά συνιστούμε την ανάγνωση του βιβλίου αυτού με βέβαιη την ωφέλεια των αναγνωστών. Διατίθεται στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος "το Αρχονταρίκι των βιβλιοφίλων" Αβάντων 32, τηλ.: 2221079217,  e-mail: bibimc@otenet.gr