2023-05-15

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓ. ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΣΤΙΣ ΡΟΒΙΕΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

Φωτογραφίες: Θωμάς Χατζής

 

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ανεχώρησε από τη Χαλκίδα για την Βόρειο Εύβοια, ώστε την επομένη να χοροστατήσει στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο Αγίου Ισιδώρου του Χίου, το οποίον ανήγειρε η οικογένεια του κ. Ισιδώρου Γαρυφαλλάκη, Άρχοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το παρεχώρησε στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Ροβιών, όπου και ανήκει.

 

Το πρωί της Κυριακής 14 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, που ετελέσθησαν στο προαναφερθέν  πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο, με συλλειτουργούς του τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Γαβριήλ Εμμανουηλίδη-Καθηγούμενο της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ Γέροντος Λίμνης, τον Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Αναστασίου-Εφημέριο της Ενορίας Ροβιών και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς ερμηνευτικά στο περιεχόμενο της διατεταγμένης ευαγγελικής περικοπής (Ιωάν. 4, 5-42) και στον βίο του Αγίου Ισιδώρου, ενώ συνεχάρη τον εορτάζοντα κτήτορα του Ι. Παρεκκλησίου και Άρχοντα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Ισίδωρο Γαρυφαλλάκη και όλους τους οικογενείς του.

 

Λίγο πριν την Απόλυση, ο κ. Γαρυφαλλάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πλήρη ευλογιών παρουσία του και κατόπιν παρέθεσε το καθιερωμένο εόρτιο κέρασμα προς όλους τους εκκλησιασθέντες μεταξύ των οποίων παρέστη και ο Δήμαρχο Μαντουδίου Λίμνης-Αγ. Άννης κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης.