2024-03-22

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, στο τέλος του σχολικού έτους 2023-2024, πρόκειται να βραβευθούν τα τρία καλύτερα έργα, ανά θεματική ενότητα και να εκτεθούν σε χώρο, που θα ανακοινωθεί κατόπιν.

 

Διάλεξη & Μουσικό Αφιέρωμα ‘’Από το Προκόπιο της Καππαδοκίας στο Νέο Προκόπιο της Εύβοιας’’.

Ομιλητής: κ. Πρόδρομος Ενωτιάδης, στον Ξενώνα του Ιερού Προσκυνήματος (αίθουσα 3ου ορόφου).

 

 

  

 

 

Πανήγυρη του Ιερού Ναού Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπι Ευβοίας, Πανηγυρικός Εσπερινός - Αγρυπνία - Αρχιερατικό Συλλείτουργο - Λιτανεία Ιερού Σκηνώματος, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.

 

Μουσικοχορευτική εκδήλωση και Ομιλία στην Πλατεία του Νέου Προκοπίου, με διοργανωτές τον Πανευβοϊκό Σύλλογο Καππαδοκών ‘’Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος’’ και την Σχολή Μικρασιατικής Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού του Ιερού Προσκυνήματος.

 

 

  

 

Εγκαίνια Ιερού Ναού του Αγίου Βαβύλα στο Νέο Προκόπι Ευβοίας. Μουσικοχορευτική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

 

Μνήμη Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης. Αρχιερατικό Συλλείτουργο & Μνημόσυνο για τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης και των συν Αυτώ αναιρεθέντων Ιεραρχών και Ευσεβών Χριστιανών και όλων των Προσφύγων Προκοπιέων & κατάθεση στεφάνων, στον Ιερό Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Νέο Προκόπι Ευβοίας.