2024-05-17

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2024

Οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος λειτουργούν από το 2000, σε παραλιακή έκταση 45 στρεμμάτων, στην περιοχή «Ταξιάρχης Ηλίων» -μεταξύ των Ροβιών και των Λουτρών Αιδηψού- της Βορείου Ευβοίας, την οποία δώρισε στην Ιερά Μητρόπολη η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων.

 

Μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει περισσότερα από 17.000 παιδιά της Μητροπολιτικής μας περιφερείας, παιδιά με ειδικές δυνατότητες, νέους σε προσπάθεια απεξάρτησης από τα Ναρκωτικά, ενώ «σταθμός» στη λειτουργία της, υπήρξε η φιλοξενία του Φεστιβάλ Ορθοδόξων Νεολαιών, το οποίο διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησία της Ελλάδος και φιλοξένησε 200 νέους από ολόκληρο τον κόσμο.

 

Στο σχεδιασμό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου είναι η λειτουργία της Κατασκήνωσης όλο το χρόνο και η φιλοξενία σε αυτήν Χειμερινών Συνάξεων, Συνεδρίων κτλ.

 

 

 

Οι Κατασκηνώσεις παρέχουν στα παιδιά και τους νέους μας την ποιοτική ψυχαγωγία, την θρησκευτική αγωγή και την φιλοπατρία, οι οποίες αποτελούν ζητούμενα για την οικογένεια, αλλά και πολλούς θεσμούς, που επωμίζονται την διάπλαση των νέων μας.

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ 2024

 

Οι έξι (6) περίοδοι, που και εφέτος θα λειτουργήσουν, έχουν ως εξής:

 

Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Τρίτη 02 Ιουλίου έως την Τρίτη 09 Ιουλίου. Θα φιλοξενηθούν 90 κορίτσια, που έχουν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, με Αρχηγό την κ. Ματίνα Κουβαρά - Παιδαγωγό και Θεολόγο.

 

Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Πέμπτη 11 Ιουλίου έως την Πέμπτη 18 Ιουλίου. Θα φιλοξενηθούν 90 αγόρια, που έχουν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, με Αρχηγό τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη.

 

Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από το Σάββατο 20 Ιουλίου έως το Σάββατο 27 Ιουλίου. Θα φιλοξενηθούν 90 κορίτσια, που έχουν τελειώσει την Α΄ και Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, με Αρχηγό την κ. Μαγδαληνή Αργυράκη - Καθηγήτρια Θεολόγο.

 

Δ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου έως τη Δευτέρα 05 Αυγούστου. Θα φιλοξενηθούν 90 κορίτσια, που έχουν τελειώσει την Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και φοιτούν ή έχουν τελειώσει το ΛΥΚΕΙΟ, με Αρχηγό την κ. Μαγδαληνή Αργυράκη - Καθηγήτρια Θεολόγο.

 

Ε΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Τετάρτη 07 Αυγούστου έως την Τετάρτη 14 Αυγούστου. Θα φιλοξενηθούν 90 αγόρια, που έχουν τελειώσει την Α΄ και Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, με Αρχηγό τον Πανοσιολ. Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη.

 

ΣΤ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από το Σάββατο 17 Αυγούστου έως το Σάββατο 24 Αυγούστου. Θα φιλοξενηθούν 90 αγόρια, που έχουν τελειώσει την Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και φοιτούν ή έχουν τελειώσει το ΛΥΚΕΙΟ, με Αρχηγό τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου.

 

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

 

Οι εγγραφές και δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ως εξής.

 

 

 

 

 

 

Οι Αιτήσεις αυτές, που περιλαμβάνουν και την βεβαίωση του ιατρού ότι το παιδί έχει καλώς στην υγεία του και δύναται να λάβει μέρος στην Κατασκήνωση, θα παραμείνουν με απόλυτη ασφάλεια και εχεμύθεια στην Ιερά Μητρόπολη, αφού μοναδικός σκοπός είναι η προστασία της υγείας του παιδιού, το οποίο θα βρίσκεται μακριά από τους γονείς του, υπό την άμεση ευθύνη των Στελεχών της Κατασκηνώσεως.

 

Σε περίπτωση, κατά την οποία, σε κάποια περίοδο υπάρξουν περισσότερες εγγραφές από τις προβλεπόμενες θέσεις, θα πραγματοποιηθεί ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΛΗΡΩΣΗ, μεταξύ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ (πλην εκείνων των Βορείων Σποράδων, διά τα οποία προβλέπονται πέντε θέσεις σε κάθε περίοδο), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου Οικογενείας Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων αριθμ. 10 στην Χαλκίδα, ως εξής:

 

Α. Για τις περιόδους Α΄ και Β΄, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 και ώρα 6μ.μ.

 

Β. Για τις περιόδους Γ΄ και Δ΄, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 και ώρα 6μ.μ.

 

Γ. Για τις περιόδους Ε΄ και ΣΤ΄, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 και ώρα 6μ.μ.