2024-07-08

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

Φωτογραφίες: Skiathos Life. Gr

 

Κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, στη νήσο Σκιάθο, εορτάζεται η ανάμνηση της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας «Εικονιστρίας».

 

Εφέτος, κατά το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, εορτάσθηκε η θεομητορική επέτειος με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

 

Το Σάββατο, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον τελεσθέντα πολυαρχιερατικό Εσπερινό και στην ακολουθήσασα Κολλυβαδική αγρυπνία. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την αγρυπνία και το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου επιλέγοντας τον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=DEIuhz99q98

 

Την Κυριακή 7 Ιουλίου, στον ίδιο Ιερό Ναό, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος προέστη του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, με τη συμμετοχή όλων των παραπάνω Αρχιερέων και κήρυξε τον θείο λόγο. Για να παρακολουθήσετε το αρχιερατικό συλλείτουργο και το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, μπορείτε να επιλέξετε τον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=sGT-GDDlyss

 

Μετά την απόλυση έλαβε χώρα η λιτάνευση του θαυματουργού εικονίσματος της Παναγίας ανά τας οδούς της Σκιάθου και η εναπόθεσή του στον Ενοριακό Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών, όπου, ως ιερό παλλάδιο, φυλάσσεται καθ’ όλο τον χρόνο.