22210 60404 (5,6,7)
2024-04-01
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΠΟΔΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
2024-03-01
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2024-02-08
ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
2022-05-06
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΔΡΑΣΕΩΣ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΣΥΜΒΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ
2021-08-07
Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙ
2021-05-11
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
2021-03-17
ΠΕΡΙ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ...
2020-12-04
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
2017-01-08
Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ YOGA


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ, Σ’ ΕΚΕΙΝΟΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ
περισότερα...
Σᾶς εὐχαριστοῦμε θερμά γιά τήν ἐπίσκεψή Σας στήν ἱστοσελίδα τῆς Ἱερᾶς μας Μητροπόλεως καί μέ χαρά καί τιμή Σᾶς καλωσορίζουμε. Εὐγνωμονοῦμε τό Θεό, γιατί, ἀνάμεσα στίς ἀναρίθμητες εὐεργεσίες Του, μᾶς χάρισε καί αὐτό τόν τρόπο τῆς ἐπικοινωνίας.
Παρουσιάζοντας τή Μητρόπολή μας στίς ἠλεκτρονικές σελίδες δοξολογοῦμε Ἐκεῖνον, πού δίδει πνοή καί ζωή καί τά πάντα καί ποιεῖ μεγάλα καί θαυμαστά διά τῶν εὐτελῶν δούλων Του. Ἡ ὑπό τόν τίτλο «ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ» τοπική μας Ἐκκλησία εἶναι κοσμημένη μέ πάμπολλες φυσικές καί πνευματικές ὀμορφιές, Ἱερούς Ναούς, Ἅγια Προσκυνήματα, Ἱερά Λείψανα -μεταξύ τῶν ὁποίων τό ἄφθαρτο σκήνωμα τοῦ Ὁσίου Ἰωάννου τοῦ Ρώσου-, ἱστορικά Μοναστήρια, εὐαγῆ Ἱδρύματα καί μέ εὐσεβεῖς καί φιλόθεους κατοίκους. Γράφοντας αὐτές τίς γραμμές, δίπλα στόν πανάρχαιο καί Ἱστορικό Ἱερό Ναό τῆς Πολιούχου μας Ἁγίας Παρασκευῆς καί στόν καταγάλανο πορθμό τοῦ Εὐρίπου, μέ τίς «ἀκατάληπτες παλίρροιες» (Καισάριος Δαπόντες) Σᾶς εὐχόμαστε νά ἔχετε τήν Ἄνωθεν ἐπίσκεψη καί τή δρόσο τοῦ Ἁγίου Πνεύματος στήν καρδιά Σας καί παρακαλοῦμε νά εὔχεσθε νά ἐπιβλέπει στοργικά ὁ Θεός ἐπί τήν Ἄμπελον ταύτην. + ὁ Χαλκίδος Χρυσόστομος

Ραδιοφωνικός Σταθμός Ι.Μ. Χαλκίδος

13/4/2024
ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

 

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, μέσα στην κατανυκτική περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, η Χαλκίδα, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, υποδέχθηκε το άφθαρτο ιερό απότμημα του λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους Άθω.

 

Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Ιβήρων, Γέροντας Ναθαναήλ, συνοδευόμενος από τον ιερομόναχο Νήφωνα.

 

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ενοριακού Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου Χαλκίδος, παρουσία του Ιερού Κλήρου, των εκπροσώπων των Αρχών της Πόλεως και του ευσεβούς Λαού. Κατόπιν, εν πομπή και υπό τους τιμητικούς παιάνες της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκίδεων, Κλήρος και Λαός κατευθύνθηκαν στον Ιερό Ναό, όπου τοποθετήθηκε το ιερό λείψανο, προς προσκύνηση υπό πάντων.

 

Ακολούθησε η τέλεση της Δ/ στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, ενώ τους χαιρετισμούς ανέπεμψε ο Γέροντας Ναθαναήλ.

 

Ο Σεβασμιώτατος, φανερά συγκινημένος, χαρακτήρισε μεγάλη, για την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, αυτή την ημέρα της ελεύσεως του ιερού ποδός της Αγ. Φωτεινής. Αναφέρθηκε στην συνομιλία της με τον Ιησού Χριστό και την αποστολική διακονία της κατόπιν, κατά την οποία έτρεξε να κηρύξει σε μακρινούς τόπους το Ευαγγέλιο και το αδιάφθορο πόδι της μαρτυρά το καλό έργο της ιερής αποστολής της. Καλωσόρισε τον Καθηγούμενο αρχιμ. Ναθαναήλ με θερμούς λόγους και τον ευχαρίστησε για τον κόπο, να κομίσει ο ίδιος το ιερό λείψανο της Αγίας Φωτεινής στη Χαλκίδα. Επίσης, απευθύνθηκε με ευγνωμοσύνη στον Γέροντα και τη συνοδεία του, διότι, όσες φορές ο Σεβασμιώτατος έχει μεταβεί στο Άγιον Όρος, έχει γευθεί την αβραμιαία φιλοξενία της Ι. Μονής των Ιβήρων και τον παρεκάλεσε να μνημονεύει έμπροσθεν την ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης όλο το πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας.

 

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Καθηγούμενος Γέρων Ναθαναήλ και αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την λαμπρή υποδοχή, που επεφύλαξαν οι Χαλκιδαίοι στην Αγία Φωτεινή, μίλησε για την καταλυτική γνωριμία της με τον Χριστό. Αναφέρθηκε, επίσης, στην φρουρό της Ι. Μονής τους Παναγία την «Πορταΐτισσα», στα πολλά θαύματά Της αλλά και στη μεγάλη σημασία της συνεργασίας Της για την σωτηρία του κόσμου. Μάλιστα, με έμφαση στα προηγούμενα, ο Γέροντας, ανέλυσε τον τελευταίο εκ των είκοσι τεσσάρων οίκων προς την Θεοτόκο «Ω πανύμνητε μήτερ...».

 

Μετά το τέλος της Ακολουθίας των χαιρετισμών, σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή, που κατευθύνθηκε στο παρακείμενο Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, όπου τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία, κατά την οποία έψαλαν μέλη του βυζαντινού χορού «Ενήχημα».

 

Συγκινητική ήταν η παρουσία των ευσεβών χριστιανών, που προσήλθαν να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο της Αγίας καθ’ όλη τη διάρκεια της Αγρυπνίας, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Το ιερό λείψανο της Αγ. Φωτεινής θα παραμείνει στην Ενορία του Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος μέχρι το βράδυ της Κυριακής 14 Απριλίου 2024.

 

13/4/2024
ΟΙ ΤΕΤΑΡΤΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Φωτογραφίες: Χρήστος Τσόκος, Βασίλειος Πολυχρόνης

 

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Αναργύρων Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία των Χαιρετισμών και ανέπεμψε προς την Θεοτόκο την τέταρτη στάση τους.

 

Κατά την ι. ακολουθία, τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης-Αρχιερατικός επίτροπος Χαλκίδος, ο πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Κορέλης-εφημέριος της Ενορίας και ο διάκ. Χρήστος Ραμαντανάκης.

 

Απευθυνόμενος διδακτικά, ο Θεοφιλέστατος, προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς και εστιάζοντας σε έναν στίχο των χαιρετισμών: "Χαίρε λουτήρ εκπλύνων συνείδησιν". Όπως ανέφερε, η συνείδηση είναι ένα δώρο Του Θεού προς τον άνθρωπο, το οποίο μας το τοποθέτησε στην καρδιά μας για να αντιλαμβανόμαστε το δίκαιο και το αγαθό, αποφεύγοντας την αμαρτία. Ωστόσο, παρατηρείται η τάση του ανθρώπου να φιμώνει την συνείδησή του, με αποτέλεσμα να χάνει τον φόβου του Θεού και να αμαρτάνει. Γι' αυτό ο Κύριος μάς δίνει την ευκαιρία να μετανοήσουμε μέσω της οδού των δακρύων, που είναι για τους λίγους και δυνατούς και ηρεμεί την συνείδηση, χωρίς να την κοιμίσει. Ας ελευθερώσουμε, λοιπόν, την συνείδησή μας και μέσω των δακρύων της μετανοίας να την καθαρίσουμε.


13/4/2024
Ο ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΤΕΛΕΘΡΙΟΝ» ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Φωτογραφίες: Δημήτριος Τούσης

 

Έναν ιδιαίτερο τρόπο τιμής προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 ετών παρουσίας του Οσίου στην Εύβοια, απέδωσε ο Ιππικός Όμιλος «Τελέθριον».

 

Περισσότεροι από 20 ιππείς, άνδρες και γυναίκες, ξεκίνησαν από τα Ήλια της Β. Ευβοίας, διένυσαν απόσταση μεγαλύτερη των εβδομήντα χιλιομέτρων και κατέφθασαν, ως προσκυνητές στον Όσιο Ιωάννη.

 

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, περιοδεύων σήμερα και αύριο στη Β. Εύβοια, πληροφορήθηκε την πρωτοβουλία του Ομίλου και προϋπάντησε τους έφιππους προσκυνητές στο Ιερό Προσκύνημα, ευλόγησε εκείνους και τα άλογά τους και τους συνεχάρη για την ευλαβική τους πορεία.

 

Εκ μέρους του Ιερού Προσκυνήματος, προσφέρθηκαν σε όλα τα μέλη του Ομίλου αναψυκτικά, κεράσματα και αναμνηστικές ευλογίες.

12/4/2024
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε, κατόπιν προσκλήσεως, τη σχολική κοινότητα του ΓΕΛ Βασιλικού.

 

Εκεί τον υποδέχθηκαν και τον καλωσόρισαν ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Κωνσταντίνος Γιακουμίδης, οι καθηγητές και οι μαθητές, ενώ στο αμφιθέατρο του Σχολείου «Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομος» έγινε απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής των μαθητών του Ομίλου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του ΓEΛ και των  masterclasses του Cern στη Διημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΑΠ Πατρών στις 27 και 28 Μαρτίου 2024, στα πλαίσια του προγράμματος MNet «ANAΠTYΞH ΣXOΛIKOY ΔIKTYOY ANIXNEYTΩN KOΣMIKHΣ AKTINOBOΛIAΣ».

 

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε ομιλία με θέμα την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αναλύοντας τη δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας μας επ’  αυτού και κάνοντας κατάλληλες προεκτάσεις περί της κοινής Αναστάσεως, όπως αυτή αποτελεί επαγγελία του ίδιου του Χριστού και Πίστη της Εκκλησίας.

 

Μετά την ομιλία του Σεβασμιωτάτου, οι μαθητές του προσέφεραν, ως δώρο, μια πασχαλινή λαμπάδα, αφού είναι οι «νονοί» του, που έδωσαν το όνομά του στο αμφιθέατρο του Σχολείου τους και κατόπιν, στο προαύλιο του Λυκείου ακολούθησε ένα μικρό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, που παρουσίασαν οι μαθητές προς τιμήν σου Σεβασμιωτάτου, για την παρουσία του ανάμεσά τους.

 

Ο Σεβασμιώτατος, αφού συνεχάρη τον Διευθυντή, τους καθηγητές και τους μαθητές για το παραγόμενο έργο παιδείας και τους ευχαρίστησε για την πρόσκλησή τους, τους προσέφερε συλλεκτικά αναμνηστικά που η Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος εξέδωσε, για την επέτειο συμπληρώσεως 100 ετών από την άφιξη και παρουσία του ιερού και αφθάρτου σκηνώματος του Οσ. Ιωάννου του Ρώσσου στην Εύβοια.

 

Επιστρέφοντας στη Χαλκίδα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την πινακοθήκη Χαλκίδας «Δημήτρης Μυταράς», όπου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης – Δομή ΓΕΦΥΡΑ παρουσιάζει με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων την Έκθεση Φωτογραφίας «SHAME – Ευρωπαϊκές Ιστορίες» του βραβευμένου δημοσιογράφος Simone Padovani.

 


11/4/2024
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ Μ.Φ.Η. ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το Δ.Σ. της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος» της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος πραγματοποιεί την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 10π.μ. προκήρυξη διαγωνισμού στο Γραφείο της Μονάδας στην οδό Τέρμα Βαλσαμά στην περιοχή Καμάρες.

 

Η προκήρυξη αφορά εκμίσθωση Παρκινκ ιδιοκτησίας της Μονάδας το οποίο βρίσκεται στην οδό Παπασκιαδά 14 με συνολικό εμβαδόν 338,50τ.μ. μη ηλεκτροδοτούμενο.

 

Τιμή εκκίνησης 300,00 ευρώ.

 

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό θα πρέπει να προσκομίσουν κλειστή προσφορά, έχοντας κάνει rapid τεστ, φέροντας και το ανάλογο «αρνητικό» πιστοποιητικό και για επιπλέον πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στο τηλ.22210 75926.

10/4/2024
Ο ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, Ο ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Γίνεται γνωστό στον ευσεβή λαό της Χαλκίδος ότι το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου θα φιλοξενηθεί στην Ενορία Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος το Ιερό Εικόνισμα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Το Σάββατο 13 του μηνός Απριλίου στις 5:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας μπροστά στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου και θα μεταφερθεί στην αίθουσα του θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Μητροπόλεως, εκεί θα τελεσθεί η Ακολουθία του Εσπερινού και η Παράκληση προς τιμήν του Τιμίου Προδρόμου.

Στις 7μ.μ. θα τελεσθεί το Μυστήριου του Ιερού Ευχελαίου.

Την επόμενη ημέρα, στις 7π.μ. θα ξεκινήσει η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

Στις 11π.μ. θα αναχωρήσει η Ιερά Εικόνα για την πόλη των Ψαχνών.

Η έλευση του Αγίου είναι μια ακόμη αφορμή για να λάβουμε δύναμη και ευλογία από την παρουσία του Αγίου, έτσι ώστε να συνεχίσουμε τον πνευματικό αγώνα της Μεγάλης Σαρακοστής, έχοντας ως πρότυπο το ασκητικό φρόνημα και την διαρκή διάθεση για μετάνοια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Τίμιος Πρόδρομος για την πνευματική μας πρόοδο.


9/4/2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Σημείωμα για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές - αγροτικές εκτάσεις από την καύση κλαδεμάτων, γνωστοποιείται ότι κατά την περίοδο από 1ης Νοεμβρίου έως 30ης Απριλίου επιτρέπεται η καύση υπολειμμάτων  κλαδεμάτων, χωρίς την άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εφ’ όσον πληρούνται σωρευτικά οι κάτωθι προϋποθέσεις (Πυρ. Διάταξη 9/2021):

 

  1. Η καύση πραγματοποιείται κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και αποφεύγεται όταν οι τοπικές καιρικές συνθήκες ευνοούν την έναρξη και ταχεία εξάπλωση πυρκαγιάς (άνεμος).

 

  1. Τηρούνται ικανοποιητικές αποστάσεις από στύλους και πυλώνες της Δ.Ε.Η. ή στύλους τηλεπικοινωνιών και φωτισμού και όρια ιδιοκτησίας.

 

  1. Δημιουργείται ψιλή ζώνη με άροση ή προωθητήρα πλάτους τουλάχιστον δέκα (10) μέτρων, γύρω από την υπό καύση περιοχή, όταν απέχει λιγότερο από τριακόσια (300) μέτρα από δάση ή δασικές εκτάσεις και στις λοιπές περιπτώσεις ζώνη τουλάχιστον τριών (3) μέτρων.

 

  1. Εξασφαλίζεται επαρκής ποσότητα νερού τουλάχιστον διακοσίων (200) λίτρων ή άλλων μέσων (υδροφόρων, γεωργικών ελκυστήρων, πτυοσκαπάνων κλπ), για την αποτελεσματική καταστολή της φωτιάς, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

 

  1. Η υπό καύση έκταση τεμαχίζεται με άροση ή άλλο τρόπο, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ο έλεγχός της (μικροί σωροί καύσης).

 

  1. Υφίσταται επόπτευση καθ’ όλη την διάρκεια της καύσης.

 

  1. Επακολουθεί σβήσιμο της φωτιάς, κάλυψη των υπολειμμάτων της καύσης με αδρανή υλικά, όπως το χώμα και έλεγχος για διαπίστωση πλήρους κατάσβεσης.

 

  1. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο [ελάχιστο πε-ντακοσίων ευρώ (500,00 €)], σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Αν όλοι μας συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα τηρήσεως αυτών των ελαχίστων βασικών μέτρων και πράξουμε με υπευθυνότητα και σύνεση, τότε σίγουρα θα συμβάλλουμε σημαντικά στη διάσωση του πολύτιμου φυσικού μας πλούτου, ο οποίος αποτελεί δημιουργία και δώρο του Θεού σε μας.

9/4/2024
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2024

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, η Τράπεζα τροφίμων και ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος παρέχει αδιάκοπα στήριξη και ενίσχυση σε όσους συνανθρώπους μας στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα προς διαβίωση.

 

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ

Τμχ Τροφίμων &

lt ελαιόλαδου

1976τμχ και 2lt

1667τμχ και 6,5lt

2278τμχ και 10,5lt

Εξυπηρετηθέντες σε τρόφιμα και ενδύματα

46

43

46

Εξυπηρετηθέντες σε τρόφιμα

89

113

91

Εξυπηρετηθέντες σε ενδύματα

36

44

38

 

Κάθε άνθρωπος, ικανός και διαθέσιμος να προσφέρει, μπορεί να ενισχύσει τη διακονία της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων, αφού πρώτα επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 22210 76987 (εσωτ. 2) ή αφού επισκεφθεί τον χώρο της Τράπεζα επί της οδού Φαβιέρου 46, στη Χαλκίδα.

 

Επίσης, παραρτήματα της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων με ανάλογη δράση υπάρχουν στην Ιστιαία (τηλ.: 22260 55646) και στη Λίμνη (τηλ.: 697 7443189).


Διατελέσαντες Μητροπολίτες
Χρυσόστομος Βέργης
Νικόλαος Σελέντης
Γρηγόριος Πλειαθός
Συνέσιος Φιλιππίδης
Χρύσανθος Προβατᾶς
Παντελεήμων Κριεζῆς
Εὐγένιος Δεπάστας
Χριστοφόρος Σταματιάδης
Καλλίνικος Καμπάνης
Νεόφυτος Ἀδάμ

Ενοριακά Εκκλησιαστικά Συσσίτια

Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων

Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος

Βιβλιοθήκη Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος