22210 60404 (5,6,7)
2024-04-01
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΠΟΔΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
2024-03-01
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2024-02-08
ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
2022-05-06
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΔΡΑΣΕΩΣ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΣΥΜΒΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ
2021-08-07
Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙ
2021-05-11
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
2021-03-17
ΠΕΡΙ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ...
2020-12-04
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
2017-01-08
Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ YOGA


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ, Σ’ ΕΚΕΙΝΟΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ
περισότερα...
Σᾶς εὐχαριστοῦμε θερμά γιά τήν ἐπίσκεψή Σας στήν ἱστοσελίδα τῆς Ἱερᾶς μας Μητροπόλεως καί μέ χαρά καί τιμή Σᾶς καλωσορίζουμε. Εὐγνωμονοῦμε τό Θεό, γιατί, ἀνάμεσα στίς ἀναρίθμητες εὐεργεσίες Του, μᾶς χάρισε καί αὐτό τόν τρόπο τῆς ἐπικοινωνίας.
Παρουσιάζοντας τή Μητρόπολή μας στίς ἠλεκτρονικές σελίδες δοξολογοῦμε Ἐκεῖνον, πού δίδει πνοή καί ζωή καί τά πάντα καί ποιεῖ μεγάλα καί θαυμαστά διά τῶν εὐτελῶν δούλων Του. Ἡ ὑπό τόν τίτλο «ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ» τοπική μας Ἐκκλησία εἶναι κοσμημένη μέ πάμπολλες φυσικές καί πνευματικές ὀμορφιές, Ἱερούς Ναούς, Ἅγια Προσκυνήματα, Ἱερά Λείψανα -μεταξύ τῶν ὁποίων τό ἄφθαρτο σκήνωμα τοῦ Ὁσίου Ἰωάννου τοῦ Ρώσου-, ἱστορικά Μοναστήρια, εὐαγῆ Ἱδρύματα καί μέ εὐσεβεῖς καί φιλόθεους κατοίκους. Γράφοντας αὐτές τίς γραμμές, δίπλα στόν πανάρχαιο καί Ἱστορικό Ἱερό Ναό τῆς Πολιούχου μας Ἁγίας Παρασκευῆς καί στόν καταγάλανο πορθμό τοῦ Εὐρίπου, μέ τίς «ἀκατάληπτες παλίρροιες» (Καισάριος Δαπόντες) Σᾶς εὐχόμαστε νά ἔχετε τήν Ἄνωθεν ἐπίσκεψη καί τή δρόσο τοῦ Ἁγίου Πνεύματος στήν καρδιά Σας καί παρακαλοῦμε νά εὔχεσθε νά ἐπιβλέπει στοργικά ὁ Θεός ἐπί τήν Ἄμπελον ταύτην. + ὁ Χαλκίδος Χρυσόστομος

Ραδιοφωνικός Σταθμός Ι.Μ. Χαλκίδος

15/4/2024
ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΗ ΜΟΝΑΧΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΩΝ

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, Δ΄ των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία στην παλαιά Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων Αιδηψού.

 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έκειρε Μεγαλόσχημη την επί τριάντα-τρία έτη εγκαταβιούσα στην Ι. Μονή μοναχή Νεκταρία.

 

Μετά την κουρά, ο Σεβασμιώτατος ενεπιστεύθη στην Μεγαλόσχημη, ήδη, μοναχή τις νουθεσίες που περιέχονται στο περί αποταγής κεφάλαιο της Κλίμακος του Οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου.

 

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυκας, ο πρεσβ. Δημήτριος Παπασταμάτης-εφημέριος της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Ηλίων Αιδηψού και ο αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης. Εκκλησιάσθηκε ο αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας-ιεροκήρυκας και προσήλθαν αντιπροσωπείες των αδελφοτήτων της Ι. Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος Θεσσαλονίκης και του Ι. Μετοχίου Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών και πολλοί προσκυνητές και φίλοι της Ι. Μονής.

 

15/4/2024
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Φωτογραφίες Παρασκευή Σπυροπούλου

 

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, αναχώρησε, μετά από τριήμερο προσκύνημα στον Ενοριακό Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος, ο ιερός και άφθατρος πους της αγίας Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.
 
Το πρωί της Κυριακής, στον Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος.

Συλλειτουργοί του Θεοφιλεστάτου ήταν οι αρχιμ. Ναθαναήλ-Καθηγούμενος τη Ι. Μονής Ιβήρων Αγ. Όρους, Νήφων Συριανός-πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Γλυφάδας, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, Νήφων Ιβηρίτης, Χρυσόστομος Καλύβας-ιεροκήρυκας και Γραμματεύς της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Αιμιλιανός Χρήστου-προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Νικόλαος Πριμηκύριος-ιερατικώς προϊστάμενος της Ενορίας Τιμ. Προδρόμου Χαλκίδος, ο οικον. Αναστάσιος Χρήστου-πρόεδρος του Εκκλ. Συμβουλίου της Ενορίας Τιμ. Προδρόμου Χαλκίδος και ο διάκ. Χρήστος Ραμαντανάκης.

Πριν την αναχώρηση του ιερού λειψάνου, ετελέσθη η ιερά ακολουθία του Μικρού Αγιασμού.

Ιδιαιτέρως συγκινητικό ήταν το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου εκατοντάδες ευλαβείς προσκυνητές κατέκλυσαν τον Ι. Ναό, ώστε να προσκυνήσουν τον ιερό θησαυρό της Πίστεώς μας, αποδίδοντας αγάπη και τιμή στην προσφιλή αγία των Χαλκιδέων.

15/4/2024
ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Κατόπιν αιτήματος των μελών των Ενοριακών Κοινοτήτων της Νήσου Σκοπέλου, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες, στα πλαίσια της περιφερειακής λειτουργίας της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

 

Συγκεκριμένα, στον Ενοριακό Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Σκοπέλου, στις 6μ.μ. συνάχθηκαν γονείς των τεσσάρων Ενοριών της Χώρας και παρακολούθησαν εισήγηση του υπευθύνου της Σχολής αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη-Αρχιερατικού Επιτρόπου Χαλκίδος.

 

Στις 6:30μ.μ., στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσας Σκοπέλου, στις 6μ.μ. έλαβε χώρα, πραγματοποιήθηκε σύναξη γονέων των Ενοριών Γλώσσας, Κλήματος και Λουτρακίου, στην οποία έκανε εισήγηση η κ. Γιούλη Σκλια-Εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στις ΕΜΔ και σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης.

 

15/4/2024
Η ΠΑΝΑΓΙΑ «ΧΙΛΙΑΔΟΥ» ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Είκοσι-τέσσερα χρόνια μετά, επισκέπτεται τη Χαλκίδα, το Ιερό και Θαυματουργό Εικόνισμα της Παναγίας «Χιλιαδούς», ιερό παλλάδιο της ομώνυμης (διαλελυμένης από το 1920) Ι. Μονής, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών και πρόκειται να παραμείνει, από την Πέμπτη 18 έως το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης Χαλκίδος.

 

Την Πέμπτη 

18 Απριλίου 2024 και ώρα 7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργού εικόνας της Παναγίας «Χιλιαδούς», στη διασταύρωση του κόμβου Χαλκίδος-Δροσιάς (οδ.: Βαθέος Χαλκίδος & Τσολάκου, πλησίον σταθμού εναλλακτικών καυσίμων Β. Κορδώνη) και εν συνεχεία έναρξη λιτανείας προς τον Ι. Ναό Αγ. Σοφίας.

 

Στις 7:30μ.μ., μετά την άφιξη της Ιεράς εικόνας στον Ι. Ναό της Αγίας Σοφίας, θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και

 

Στις 10μ.μ. Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

 

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 7:30π.μ. θα τελεσθεί η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

 

Στις 3μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο και

 

Στις 7μ.μ. Ο Ακάθιστος Ύμνος ενώπιον της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας «Χιλιαδούς».

 

Ο Ι. Ναός θα παραμένει ανοικτός μέχρις τις 11μ.μ..

 

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 και ώρα 7:30π.μ. θα τελεσθούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και κατόπιν η αναχώρηση της Ιεράς εικόνας.

 

Η ευλαβική προσέλευση κάθε πιστού, πέρα από τιμή προς την Υπεραγία Θεοτόκο και πηγή ευλογίας για τον καθένα προσκυνητή, θα είναι και αιτία ιδιαίτερης, εν Χριστώ, χαράς για κάθε μέλος της  Εκκλησιαστικής Κοινότητας, που ακούει στο όνομα Ενορία Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης Χαλκίδος.


15/4/2024
Ο Ε΄ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εψάλη ο E΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, το εσπέρας της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, χοροστατούντος  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.

 

Εκεί εκκλησιάσθηκε και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος με Κληρικούς της Πόλεως Χαλκίδος, παρουσία πολυαρίθμων πιστών.

 

Ομιλητής ήταν ο Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, με θέμα: «Η Κλίμακα, ως θεραπευτική αγωγή του φαινομένου της βίας». Μπορείτε να ακούσετε την εξαιρετική ομιλία, επιλέγοντας τον σύνδεσμο: Αρχιμ. Ι. Καραμούζης-Αρχι/ύς της Ι. Συνόδου, Η Κλίμακα ως θεραπευτική αγωγή του φαινομένου της Βίας

13/4/2024
ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

 

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, μέσα στην κατανυκτική περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, η Χαλκίδα, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, υποδέχθηκε το άφθαρτο ιερό απότμημα του λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους Άθω.

 

Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Ιβήρων, Γέροντας Ναθαναήλ, συνοδευόμενος από τον ιερομόναχο Νήφωνα.

 

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ενοριακού Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου Χαλκίδος, παρουσία του Ιερού Κλήρου, των εκπροσώπων των Αρχών της Πόλεως και του ευσεβούς Λαού. Κατόπιν, εν πομπή και υπό τους τιμητικούς παιάνες της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκίδεων, Κλήρος και Λαός κατευθύνθηκαν στον Ιερό Ναό, όπου τοποθετήθηκε το ιερό λείψανο, προς προσκύνηση υπό πάντων.

 

Ακολούθησε η τέλεση της Δ/ στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, ενώ τους χαιρετισμούς ανέπεμψε ο Γέροντας Ναθαναήλ.

 

Ο Σεβασμιώτατος, φανερά συγκινημένος, χαρακτήρισε μεγάλη, για την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, αυτή την ημέρα της ελεύσεως του ιερού ποδός της Αγ. Φωτεινής. Αναφέρθηκε στην συνομιλία της με τον Ιησού Χριστό και την αποστολική διακονία της κατόπιν, κατά την οποία έτρεξε να κηρύξει σε μακρινούς τόπους το Ευαγγέλιο και το αδιάφθορο πόδι της μαρτυρά το καλό έργο της ιερής αποστολής της. Καλωσόρισε τον Καθηγούμενο αρχιμ. Ναθαναήλ με θερμούς λόγους και τον ευχαρίστησε για τον κόπο, να κομίσει ο ίδιος το ιερό λείψανο της Αγίας Φωτεινής στη Χαλκίδα. Επίσης, απευθύνθηκε με ευγνωμοσύνη στον Γέροντα και τη συνοδεία του, διότι, όσες φορές ο Σεβασμιώτατος έχει μεταβεί στο Άγιον Όρος, έχει γευθεί την αβραμιαία φιλοξενία της Ι. Μονής των Ιβήρων και τον παρεκάλεσε να μνημονεύει έμπροσθεν την ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης όλο το πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας.

 

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Καθηγούμενος Γέρων Ναθαναήλ και αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την λαμπρή υποδοχή, που επεφύλαξαν οι Χαλκιδαίοι στην Αγία Φωτεινή, μίλησε για την καταλυτική γνωριμία της με τον Χριστό. Αναφέρθηκε, επίσης, στην φρουρό της Ι. Μονής τους Παναγία την «Πορταΐτισσα», στα πολλά θαύματά Της αλλά και στη μεγάλη σημασία της συνεργασίας Της για την σωτηρία του κόσμου. Μάλιστα, με έμφαση στα προηγούμενα, ο Γέροντας, ανέλυσε τον τελευταίο εκ των είκοσι τεσσάρων οίκων προς την Θεοτόκο «Ω πανύμνητε μήτερ...».

 

Μετά το τέλος της Ακολουθίας των χαιρετισμών, σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή, που κατευθύνθηκε στο παρακείμενο Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, όπου τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία, κατά την οποία έψαλαν μέλη του βυζαντινού χορού «Ενήχημα».

 

Συγκινητική ήταν η παρουσία των ευσεβών χριστιανών, που προσήλθαν να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο της Αγίας καθ’ όλη τη διάρκεια της Αγρυπνίας, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Το ιερό λείψανο της Αγ. Φωτεινής θα παραμείνει στην Ενορία του Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος μέχρι το βράδυ της Κυριακής 14 Απριλίου 2024.

 


13/4/2024
ΟΙ ΤΕΤΑΡΤΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Φωτογραφίες: Χρήστος Τσόκος, Βασίλειος Πολυχρόνης

 

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Αναργύρων Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία των Χαιρετισμών και ανέπεμψε προς την Θεοτόκο την τέταρτη στάση τους.

 

Κατά την ι. ακολουθία, τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης-Αρχιερατικός επίτροπος Χαλκίδος, ο πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Κορέλης-εφημέριος της Ενορίας και ο διάκ. Χρήστος Ραμαντανάκης.

 

Απευθυνόμενος διδακτικά, ο Θεοφιλέστατος, προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς και εστιάζοντας σε έναν στίχο των χαιρετισμών: "Χαίρε λουτήρ εκπλύνων συνείδησιν". Όπως ανέφερε, η συνείδηση είναι ένα δώρο Του Θεού προς τον άνθρωπο, το οποίο μας το τοποθέτησε στην καρδιά μας για να αντιλαμβανόμαστε το δίκαιο και το αγαθό, αποφεύγοντας την αμαρτία. Ωστόσο, παρατηρείται η τάση του ανθρώπου να φιμώνει την συνείδησή του, με αποτέλεσμα να χάνει τον φόβου του Θεού και να αμαρτάνει. Γι' αυτό ο Κύριος μάς δίνει την ευκαιρία να μετανοήσουμε μέσω της οδού των δακρύων, που είναι για τους λίγους και δυνατούς και ηρεμεί την συνείδηση, χωρίς να την κοιμίσει. Ας ελευθερώσουμε, λοιπόν, την συνείδησή μας και μέσω των δακρύων της μετανοίας να την καθαρίσουμε.

13/4/2024
Ο ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΤΕΛΕΘΡΙΟΝ» ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Φωτογραφίες: Δημήτριος Τούσης

 

Έναν ιδιαίτερο τρόπο τιμής προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 ετών παρουσίας του Οσίου στην Εύβοια, απέδωσε ο Ιππικός Όμιλος «Τελέθριον».

 

Περισσότεροι από 20 ιππείς, άνδρες και γυναίκες, ξεκίνησαν από τα Ήλια της Β. Ευβοίας, διένυσαν απόσταση μεγαλύτερη των εβδομήντα χιλιομέτρων και κατέφθασαν, ως προσκυνητές στον Όσιο Ιωάννη.

 

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, περιοδεύων σήμερα και αύριο στη Β. Εύβοια, πληροφορήθηκε την πρωτοβουλία του Ομίλου και προϋπάντησε τους έφιππους προσκυνητές στο Ιερό Προσκύνημα, ευλόγησε εκείνους και τα άλογά τους και τους συνεχάρη για την ευλαβική τους πορεία.

 

Εκ μέρους του Ιερού Προσκυνήματος, προσφέρθηκαν σε όλα τα μέλη του Ομίλου αναψυκτικά, κεράσματα και αναμνηστικές ευλογίες.


Διατελέσαντες Μητροπολίτες
Χρυσόστομος Βέργης
Νικόλαος Σελέντης
Γρηγόριος Πλειαθός
Συνέσιος Φιλιππίδης
Χρύσανθος Προβατᾶς
Παντελεήμων Κριεζῆς
Εὐγένιος Δεπάστας
Χριστοφόρος Σταματιάδης
Καλλίνικος Καμπάνης
Νεόφυτος Ἀδάμ

Ενοριακά Εκκλησιαστικά Συσσίτια

Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων

Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος

Βιβλιοθήκη Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος