22210 60404 (5,6,7)
2024-06-04
ENGLISH EDITION OF METROPOLITAN CHALKIDOS CHRYSOSTOMOS’ BOOK ON SAINT JOHN THE RUSSIAN
2024-04-23
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 27/4-9/5/2024
2024-04-01
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΠΟΔΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
2024-03-01
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2024-02-08
ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
2022-05-06
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΔΡΑΣΕΩΣ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΣΥΜΒΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ
2021-08-07
Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙ
2021-05-11
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
2021-03-17
ΠΕΡΙ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ...
2020-12-04
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
2017-01-08
Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ YOGA


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ, Σ’ ΕΚΕΙΝΟΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ
περισότερα...
Σᾶς εὐχαριστοῦμε θερμά γιά τήν ἐπίσκεψή Σας στήν ἱστοσελίδα τῆς Ἱερᾶς μας Μητροπόλεως καί μέ χαρά καί τιμή Σᾶς καλωσορίζουμε. Εὐγνωμονοῦμε τό Θεό, γιατί, ἀνάμεσα στίς ἀναρίθμητες εὐεργεσίες Του, μᾶς χάρισε καί αὐτό τόν τρόπο τῆς ἐπικοινωνίας.
Παρουσιάζοντας τή Μητρόπολή μας στίς ἠλεκτρονικές σελίδες δοξολογοῦμε Ἐκεῖνον, πού δίδει πνοή καί ζωή καί τά πάντα καί ποιεῖ μεγάλα καί θαυμαστά διά τῶν εὐτελῶν δούλων Του. Ἡ ὑπό τόν τίτλο «ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ» τοπική μας Ἐκκλησία εἶναι κοσμημένη μέ πάμπολλες φυσικές καί πνευματικές ὀμορφιές, Ἱερούς Ναούς, Ἅγια Προσκυνήματα, Ἱερά Λείψανα -μεταξύ τῶν ὁποίων τό ἄφθαρτο σκήνωμα τοῦ Ὁσίου Ἰωάννου τοῦ Ρώσου-, ἱστορικά Μοναστήρια, εὐαγῆ Ἱδρύματα καί μέ εὐσεβεῖς καί φιλόθεους κατοίκους. Γράφοντας αὐτές τίς γραμμές, δίπλα στόν πανάρχαιο καί Ἱστορικό Ἱερό Ναό τῆς Πολιούχου μας Ἁγίας Παρασκευῆς καί στόν καταγάλανο πορθμό τοῦ Εὐρίπου, μέ τίς «ἀκατάληπτες παλίρροιες» (Καισάριος Δαπόντες) Σᾶς εὐχόμαστε νά ἔχετε τήν Ἄνωθεν ἐπίσκεψη καί τή δρόσο τοῦ Ἁγίου Πνεύματος στήν καρδιά Σας καί παρακαλοῦμε νά εὔχεσθε νά ἐπιβλέπει στοργικά ὁ Θεός ἐπί τήν Ἄμπελον ταύτην. + ὁ Χαλκίδος Χρυσόστομος

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου
15-06-2024
07:00
Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Όρθρος- Αρχιερατική Θ. Λειτουργία
16-06-2024
06:30
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Χαλκίδος Όρθρος- Αρχιερατική Θ. Λειτουργία
Ραδιοφωνικός
Σταθμός
Ι.Μ. Χαλκίδος
14/6/2024
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε. ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων Ελλάδος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου-Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. στη Χαλκίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα.

 

Τον κ. Κυρίζογλου συνόδευσαν στην επίσκεψή του προς τον Σεβασμιώτατο, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και η σύζυγός του κ. Σωτηρία Κυρίζογλου.

11/6/2024
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Λουκά του Ιατρού των εκπαιδευτηρίων ΔΥΠΑ - ΚΕΤΕΚ Σχολών Μαθητείας ΔΥΠΑ Βασιλικού Χαλκίδος.

 

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο αρχιμ. Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου-εφημέριος της Ενορίας Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, οι πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης-εφημέριος της Ενορίας Κοιμ. Θεοτόκου Βασιλικού, Κωνσταντίνος Λοβέρδος-εφημέριος της Ενορίας Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Βασιλικού και ο αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης.

 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αφού περιέγραψε το δεσπόζον για την τρέχουσα μεταπασχάλια εβδομάδα θαύμα της θεραπείας του τυφλού από τον Χριστό και ανέφερε ότι η τύφλωση δεν ήταν τιμωρία, αλλά ευκαιρία της αποκάλυψης της δόξας του Θεού, έτσι και δια της ιατρικής, την οποία εξάσκησε ο Άγιος Λουκάς, ενώ ταυτόχρονα ομολογούσε Ιησούν Χριστόν σε ένα μη φίλιο περιβάλλον για τον Χριστό, μη αρνούμενος να πληρώσει και το τίμημα της ομολογίας του, φανέρωσε την δόξα του Θεού στον κόσμο και στην εποχή του.

 

Πολλοί ευλαβείς προκυνητές προσήλθαν, έχοντας την ευκαιρία να προσκυνήσουν και απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, που φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολή μας, ενώ την διοργάνωση της πανηγύρεως είχε, με την συμπαράσταση του συλλόγου των Καθηγητών και των σπουδαστών, ο Διευθυντής των Σχολών κ. Ιωάννης Λιάσκος.


11/6/2024
ΕΤΕΛΕΣΘΗ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Φωτογραφίες: Νικόλαος Μοναστηριώτης

 

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, η Ευβοϊκή γη, εδέχθη το λείψανο του μακαριστού Σταυροφόρου-Οικονόμου Αντωνίου Αντωνίου, υπηρετήσαντος επί τεσσαράκοντα και δύο έτη στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, ο οποίος εκοιμήθη το βράδυ της 10ης Ιουνίου.

 

Το πρωί της Τρίτης, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με τη συλλειτουργία των Ιερέων της Ενορίας αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα-ιεροκήρυκος, των πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη και Χαραλάμπους Ταραμίγκου και του αρχιδιακ. Σταύρου Καλαφάτη, ενώ εκκλησιάσθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος.

 

Κατόπιν ετελέσθη η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Αντωνίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, συμπαραστατουμένου υπό του Θεοφιλεστάτου και με την συμμετοχή Κληρικών της Χαλκίδος.

 

Προ του ασπασμού του λειψάνου ομίλησε κατάλληλα ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος, αναφερθείς στο πρόσωπο του αοιδίμου Ιερέως, ο οποίος εγεννήθη το 1940 στους Καλημεριάνους Καρυστίας και ανετράφη υπό των ευσεβών γονέων του Γεωργίου και Αικατερίνης. Ενυμφεύθη την εκλεκτή πρεσβυτέρα του Αρτεμισία, με την οποία αξιώθηκαν να αποκτήσουν δύο παιδιά.

 

Εχειροτονήθη διάκονος (1/4/1970) και πρεσβύτερος (6/9/1970) υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, υπό το ωμοφόριο του οποίου διηκόνησε μέχρι το 1982, οπότε μετετέθη στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος και υπηρέτησε ως εφημέριος του Ι. Παρεκκλησίου Κοιμήσεως Θεοτόκου (Οδηγήτριας) της Ενορίας Αγ. Νικολάου Χαλκίδος έως ότου συνταξιοδοτήθηκε, το 2013. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το 2010, απένειμε στον μακαριστό π. Αντώνιο το οφφίκιο του Σταυροφόρου-Οικονόμου.

 

Η ταφή του αοιδίμου π. Αντωνίου έγινε στο νέο κοιμητήριο Χαλκίδος, ενώ το λείψανό του κύκλωναν η πρεσβυτέρα του, τα παιδιά, τα εγγόνια, οι άλλοι συγγενείς του, τα κατά πνεύμα τέκνα του και πιστός λαός του Θεού.

 

Κατά την Εκκλησιαστική τάξη, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Νικολάου και στο Ι. Παρεκκλήσιο Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Οδηγήτριας) Χαλκίδος (επί της οδού Γιαννίτση), θα τελεσθεί ιερό σαρανταλείτουργο υπέρ αναπαύσεως του κεκοιμημένου Ιερέως, το πρόγραμμα του οποίου πρόκειται να ανακοινωθεί.

10/6/2024
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου.

 

Το πέμπτο Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα 8 και 9 Ιουνίου 2024, με τη χάρη του Θεού και δια των τιμίων χειρών των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλονικης κ. Φιλοθέου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, εισήχθη ένας ακόμη νέος στην ιερατική οικογένεια της τοπικής μας Εκκλησίας.

 

Αναλυτικά, το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου «ΑΡΜΑ» Φύλλων Χαλκίδος, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Φιλόθεος χοροστάτησε στον Αναστάσιμο Εσπερινό, κατά τον οποίο ο συγχοροστατών Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος τέλεσε την μοναχική κουρά του δοκίμου μοναχού Δημητρίου Καραντζή καταγομένου από τη Χαλκίδα.

 

Στον νέο μοναχό δόθηκε το όνομα Αγαθόνικος, προς τιμήν του αγίου μάρτυρος Αγαθονίκου, του οποίου η μνήμη τιμάται στις 22 Αυγούστου.

 

Προς τον νέο μοναχό Αγαθόνικο, ο Σεβασμιώτατος κύριος Χρυσόστομος ενεπιστεύθη το ιδεώδες του Μοναχισμού, το οποίο είναι η, χάριτι Θεού, ισάγγελη πολιτεία, στην οποία ο άνθρωπος δύναται να μετέχει κυρίως δια της αδιάλειπτης προσευχής και οι Μοναχοί, προς τούτο, έχουν ως εργαλείο τους το ιερό κομποσχοίνι, το οποίο μπορεί μεν να είναι μια πρακτική βοήθεια, αλλά με αυτό τόσες και τόσες ψυχές έχουν εντρυφήσει στην κατ’ ιδίαν νοερή προσευχή, ώστε εύκολα να θεωρείται το κομποσχοίνι αυτό που δένει τους ανθρώπους με τον Θεό.

 

Την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ετέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Αγαθονίκου, αφού από την εφηβική του ηλικία τυγχάνει πνευματικό του παιδί.

 

Συλλειτουργοί των Αρχιερέων ήταν οι αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυκας, Αιμιλιανός Χρήστου-προϊστάμενος της Ενορίας Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, οι πρωτοπρεσβ. Γεώργιος Πολυκαρπίδης και Αθανάσιος Τρίκκας-εφημέριοι αμφότεροι του Μητροπολιτικού Ναού, οι διάκ. Σταύρος Καλαφάτης και Άνθιμος Παπαϊωάννου.

 

Λίγο πριν την χειροτονία, ο Σεβασμιώτατος κ. Φιλόθεος, απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο, επεσήμανε ότι το θαύμα της θεραπείας του Χριστού στον εκ γενετής τυφλό, αποτελεί μεν αποκάλυψη του Θεανθρώπου ως Δημιουργού και Σωτήρα των ανθρώπων, αλλά καθιστά και τους ανθρώπους υπεύθυνους να διαχειριστούν την ελευθερία τους για να απαντήσουν καταφατικά ή αρνητικά στο φως που χαρίζει ο Χριστός. Κάθε χριστιανός φωτίζεται με το Βάπτισμα, βλέπει το αληθινό φως με την συμμετοχή του στην Θεία Ευχαριστία, λαμβάνει και μεταδίδει το φως με την αγία Ιερωσύνη, αλλά για να είναι πάντοτε δεκτικός του φωτός του Χριστού και φωτεινός, να ταπεινώνεται και να επιθυμεί να σκορπίσει το προσωπικό του σκοτάδι.

 

Το «ΑΞΙΟΣ», που αναφώνησαν επανειλημμένα, αμέσως μετά την χειροτονία, οι ενθουσιασμένοι παρόντες πιστοί επισφράγισε το ι. μυστήριο και όλοι με χαρά, μετά την απόλυση, παρέλαβαν το αντίδωρο από τον νέο διάκονο και ασπάσθηκαν το χέρι του.


10/6/2024
Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΣΚΟΠΕΛΟ

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, συνοδευόμενος από τον αρχιμ. Νικόλαο Πριμηκύριο-ιερατικώς προϊστάμενο της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος και τον διάκ. Χρήστο Ραμαντανάκη, μετέβη και περιόδευσε στη νήσο Σκόπελο.

 

Συγκεκριμένα το Σάββατο 8 Ιουνίου επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και το παρακείμενο Ι. Μονύδριο Αγ. Βαρβάρας, την Ι. Μονή Ευαγγελιστρίας και το Ι. Ξενοφωντινό Μετόχιο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου τον υποδέχθηκαν με θερμότητα όλοι οι μοναχοί και οι μοναχές.

 

Την Κυριακή 9 Ιουνίου, ο Θεοφιλέστατος κ. Νικόδημος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Παντελεήμονος Σκοπέλου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στη Θεία Λειτουργία, κήρυξε τον θείο λόγο αφορμώμενος από την διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή (Ιω. 9, 1-38) και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού εφημερίου της Ενορίας αοιδίμου πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνου Καλλιανού.

 

Συλλειτουργοί του Θεοφιλεστάτου ήταν οι συνοδοί του Κληρικοί και ο αρχιμ. Αλέξιος Παπασταμούλος-εφημέριος της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσας, ο πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Κασσανδριανός-εφημέριος της Ενορίας Γεννήσεως Χριστού Σκοπέλου και Αρχιερατικός Επίτροπος Σκοπέλου, και ο πρεσβ. Ευάγγελος Κεχριώτης-εφημέριος της Ενορίας Παναγίας Φανερωμένης Σκοπέλου.

 

Μετά το μνημόσυνο, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στους οικογενείς και στους ενορίτες του π. Κωνσταντίνου τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

10/6/2024
ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

10/6/2024
ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
10/6/2024
ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Με την κατ’ άνθρωπον λύπη αλλά και με αδιάπτωτο το ήθος και την ελπίδα της Αναστάσεως η κατά Χαλκίδα τοπική Εκκλησία πληροφορεί στα πιστά τέκνα της την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού ήδη Σταυροφόρου-Οικονόμου Αντωνίου Αντωνίου, κοιμηθέντος την 10η Ιουνίου 2024.

 

Το σκήνωμα του μακαριστού ιερέως θα βρίσκεται στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος από το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου, οπότε θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και στις 11π.μ. η εξόδιος ακολουθία της κηδείας.


Διατελέσαντες Μητροπολίτες
Χρυσόστομος Βέργης
Νικόλαος Σελέντης
Γρηγόριος Πλειαθός
Συνέσιος Φιλιππίδης
Χρύσανθος Προβατᾶς
Παντελεήμων Κριεζῆς
Εὐγένιος Δεπάστας
Χριστοφόρος Σταματιάδης
Καλλίνικος Καμπάνης
Νεόφυτος Ἀδάμ

Ενοριακά Εκκλησιαστικά Συσσίτια

Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων

Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος

Βιβλιοθήκη Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ